Etusivu Kotikissa Yhdistys Toiminta Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
    Yleistä  Säännöt Jäsenlehti Tuotteet Kannanotot  
   
 KANNANOTTO
   
  Kotikissan pentujen tuottaminen
 

Kotikissayhdistys suhtautuu kielteisesti kotikissojen pentujen tahalliseen tuottamiseen ja kotikissamäärän lisäämiseen kotikissojen suuren kodittomuusongelman vuoksi. Kotikissayhdistys suosittelee, että kissan haluava tarjoaa kodin jo olemassa olevalle kotia tarvitsevalle kissalle – aikuiselle tai pennulle – mielellään adoptoimalla kissan vastuullisesta eläinsuojeluyhdistyksestä tai löytöeläinhoitolasta.

Kotikissayhdistyksen mielestä jokaisen kissanomistajan vastuuseen kuuluu estää ei-toivottujen pentujen tuottaminen, mieluiten steriloittamalla tai kastroittamalla kissansa. Jo syntyneistä kissanpennuista kuuluu pitää huolta ja tarjota niille hyvä elämä.

   
   
  Kannanoton tausta ja perusteet
   
 

Kotikissojen hyvinvoinnista huolehtimisessa kodittomuus on edelleen valtava ongelma. Hallitsematta lisääntyvät kissat ovat tehokkaita pentujen tuottajia. Tuhansia kotikissoja jää vuosittain kodittomiksi. Kaikille syntyville pennuille ei ole löydettävissä huolehtivaa kotia jo kissojen määrän takia. Kodittomuus aiheuttaa kissoille suuret määrät kärsimystä sekä rajattomasti työtä eläinsuojeluyhdistyksille ja muille kodittomien kissojen auttajille.

   
   
©TessuNet