Etusivu Kotikissa Yhdistys Toiminta Jäseneksi Linkit Yhteystiedot
    Ajankohtaista Leikkauskampanjat Näyttelyt    
   
 NÄYTTELYT  
   
 

Kotikissayhdistys on järjestänyt kolmattakymmentä vain kotikissoille tarkoitettua kissanäyttelyä. Viimeisin näyttely pidettiin vuonna 2006 Lempäälässä.
Toistaiseksi Kotikissayhdistys ei näyttelyyn vaadittavien resurssien vähyyden vuoksi järjestä näyttelyitä, vaan keskittyy muuhun toimintaan. Toivomme kuitenkin, että tulevaisuudessa voimme tuoda kotkissojen asioita tutuiksi myös näyttelyiden avulla.

   
 

Näyttelyiden järjestämiseen tarvitaan huomattavasti tekijöitä, näyttelyosaamista, tilat ja tarvikkeet.
Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan järjestämään kotikissanäyttelyitä, ota yhteyttä johonkuhun Kokiksen hallituksen jäsenistä ja kerro, miten voisit auttaa!

   
 

Kotikissayhdistyksen yli 20 kotikissanäyttelyssä kissojen määrä on vaihdellut vajaan 40:n ja 110:n välillä. Yleisöä näyttelyissä on ollut satamäärin. Paikkakuntien lehdistö ja paikallisradiot ovat tehneet mielellään yhteistyötä kanssamme.

Näyttelyitä on pidetty mm. Nokialla, Kankaanpäässä, Tampereella, Vaasassa, Porissa, Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Laitilassa, Orivedellä ja Kuopiossa.

Näyttelyyn ovat päässeet kaikki kissat, joilla ei ole roturekisteripapereita. Töpöhännät, liikavarpaiset, koukkuhäntäiset tms. ovat kaikki olleet tervetulleita, kunhan kissoilla vain on ollut alle vuoden vanha ruttorokotus ja voimassa oleva kissaflunssarokotus. Ennen näyttelyn
alkamista eläinlääkäri tarkastaa kissat ja rokotustodistukset.

   
 

Kissat jaetaan lyhyt- ja pitkäkarvaisiin, joissa ne vielä jaetaan ikänsä, sukupuolensa ja värinsä mukaan. Esimerkiksi lyhytkarvainen mustavalkoinen 3-vuotias kolli kilpailee lyhytkarvaisissa, väriryhmässä II, aikuiset urokset.

Tuomareina näyttelyissä on toiminut kansainvälisiä rotukissatuomareita sekä tuomarioppilaita. Tuomareina ovat olleet Anne Paloluoma, Osmo Jormanainen, Kai Ruonala, Kristiina Rautio, Taina Mantovaara, Pälvi Niemi, Terhi Kiuru, Helena Linnanvirta, Vuokko Karlsson, Arja Martikainen, Veikko Saarela, Satu Hämäläinen, Ulla Aspelin, Jarmo Räihä, Liisa Forss, Pia Nyman, Jaana Jyrkinen ym. kissamaailman aktiiveja.

   
  Tuomarit arvostelevat kissat, ja arvosteluun vaikuttavat mm. pään malli, silmien, korvien ja hännän muodot sekä kissan kunto, yleisvaikutelma ja luonne. Mutta arvostelussa otetaan huomioon myös mitkä tahansa ominaisuudet, jotka tekevät kissasta juuri sen oman itsensä. Kotikissanäyttely ei ole totinen kilpailu, vaan tärkeintä on viettää mukava päivä toisten kissaihmisten parissa ja tutustua hienoihin kotikissoihin.

 
  » Kotikissayhdistyksen käyttämät näyttelysäännöt
  » Kotikissayhdistyksen näyttelyinfo
   
 
©TessuNet